Foto-expositie (On)belicht

Wanneer: 05-09-2024 tot eind september 2024
Locatie: De Passage in De Hallen, Amsterdam
Kosten: gratis

Huiselijk geweld speelt zich vaak buiten het zicht van de buitenwereld af. Slachtoffers verbergen uit angst en schaamte het geweld dat zich achter de voordeur afspeelt. Ze gaan met twee gezichten door het leven. Niet alleen blijft het geweld vaak onzichtbaar voor de buitenwereld, ook het zelfbeeld raakt vervormd door huiselijk geweld.

De foto-expositie “(On)belicht” toont mensen van allerlei achtergronden aan en kaart stigma’s en vooroordelen aan. Want huiselijk geweld kan iedereen treffen. De kans is groot dat jij iemand kent die leeft onder de constante spanning en angst die huiselijk geweld teweegbrengt.

In de maand september maakt Blijf Groep het onzichtbare zichtbaar. De geportretteerden tonen hun worsteling, hun kracht en hun hoop voor de toekomst. Tegelijkertijd loopt ook de tentoonstelling 50 jaar Blijf van m’n Lijf – Een halve eeuw activisme, veiligheid en empowerment.

Over de makers

Jeannette Ririassa is naast fotograaf ook maatschappelijk werker. Voor Blijf Groep heeft zij geruime tijd diverse mensen bijgestaan die te maken hadden met huiselijk geweld. Hoewel de achtergrond van de mensen vaak verschillend was, bleek iedereen dezelfde wens te hebben: leren om in de toekomst andere en betere keuzes te maken die huiselijk geweld kunnen voorkomen. In haar foto’s voor deze tentoonstelling belicht Jeannette deze positieve houding en blik op de toekomst.

Richard de Regt is bij Blijf Groep werkzaam als Medewerker Serviceorganisatie. Buiten de kantoormuren ontdekt hij zijn passie voor fotografie. Als hij op pad gaat neemt hij altijd zijn camera mee. De meeste voldoening krijgt hij van het maken van macro-foto’s. Toen hij werd gevraagd om portretfoto’s te maken voor Blijf Groep, stond hij voor een nieuwe uitdaging. Hoe leg je mensen goed vast die onbekend moeten blijven? Richard leerde veel hierin en kijkt terug op een bijzonder waardevol project!

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door
Scroll naar boven